A Szent István Egyetem duális képzése

Szent István Egyetem
Szent István Egyetem

Ha már világos számodra, hogy melyik az az irány, amelyen folytatni szeretnéd felsőfokú tanulmányaidat, akkor a következő lépésed az lehet, hogy megtalálod a legmegfelelőbb intézményt. Talán a Szent István Egyetem lesz a számodra legoptimálisabb hely, ahol a bölcsészettudománytól, az állatorvosi, gazdasági- és társadalomtudományi, gépészmérnöki képzéseken át a környezettudományig és építészetig mindent megtalálsz.

Talán elérkezett annak az ideje, hogy nem kell többé remegniük mindazoknak a fiataloknak, akik friss diplomájukkal a kezükben, a „kezdő” és „tapasztalat nélküli” címkékkel vannak felruházva. A Szent István Egyetem is tett lépéseket, hogy a régiséggel való rendelkezés, valamint a szakmai tapasztalatszerzés terén pozitív fordulat következhessen be. Érvényes ez az intézmény Mezőgazdasági- és Környezettudomány kar hallgatói számára.

Tudniillik a SZIE nemrégiben együttműködési dokumentumot írt alá a magyarországi Hungrana Kft-vel. A duális képzés keretében az elméleti oktatás mellett a gyakorlatra is nagy hangsúlyt fektetnek. Mindez azt foglalja magába, hogy egy tanév során legkevesebb 14 hét gyakorlati időszak vár a mezőgazdasági mérnök hallgatókra. A tervet 2016 szeptemberétől léptetik életbe.

A felsőoktatási intézmény és Magyarország elismert élelmiszeripari vállalkozása közötti egyezmény, a fiatalok tehetségét kívánja fejleszteni, ezt gyakorlatban és elméletben ugyanúgy gyümölcsöztetni. A Szent István Egyetem ezen karára tehát érdemes mindazoknak beiratkozni, akik eldöntötték, hogy ez az a szakma, amelyben szeretnének elhelyezkedni és kibontakozni. 

print