Egy lehetőség aktív BAR listásoknak

Magyarországon pénzintézet nem ad személyi kölcsönt aktív BAR listásoknak, ezért, amennyiben a kérelmezőnek lehetősége van, és a nyugati határszél mellett lakik, esetleg át is jár Ausztriába dolgozni, mindenképpen megéri megpróbálni osztrák bankoktól személyi kölcsönt igényelni.
Hitel BAR listásoknak már Ausztriában sem könnyű, mivel a hiteligénylés feltételei ott is szigorodtak, és mivel a személyi kölcsön esetében a banknak nincs fedezete, ezért elég nehéz ott is személyi kölcsönhöz jutni.

Az mindenképpen segít, ha van osztrák munkáltatói igazolásunk, amit be tudunk mutatni, így talán a pénzintézet pozitívan bírálja el kérelmünket. Amennyiben azonban pozitívan bírálják el kérelmünket, számítsunk rá, hogy a kölcsönhöz kapcsolódó költségek, és törlesztőrészletek magasabbak, mint hazánkban. Euró alapú kölcsön esetén az is megtörténhet, hogy árfolyam változások következtében a törlesztőrészletek akár 20-40%-kal is megnőhetnek, ezzel elég nagy terhet róva ránk, adósokra.

Mindenképpen meg kell jól gondolnunk, hogy belemenjünk ebbe a folyamatba, mert jelentős kockázatot is tartogathat számunkra. A hitel igényléséhez szükséges dokumentumok a következők: útlevél, vagy személyi igazolvány, TB kártya, munkáltatói igazolás, vezetékes, vagy előfizetéses telefon, és megtörténhet, hogy a bank kéri kezes bevonását is az igényléshez.