07. június 2013 · Laktózmentes receptek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva · Kategória: Étel-ital
Diós linzer - laktózmentes receptek

Diós linzer – laktózmentes receptek

A laktóz nem más, mint a tejben és a tejtermékekben található különleges cukorfajta. Ennek a lebontása és felszívódása normális esetben a vékonybélben zajlik. Maga a laktóz érzékenység elsősorban a gyerekek körében, gyerekkori felszívódási zavarok közé tartozik, és egyre gyakoribb. A tünetei közé tartozik az erős hasfájás, krónikus hasmenés, aminek következtében fogyás és alultápláltság is kialakulhat. A tejcukor lebontása normális esetben a laktáz enzim segítségével történik, a vékonybél nyálkahártyájában a bélbolyhok felületén. Amennyiben ez az enzim károsodik vagy egyszerűen hiányzik, akkor bontatlanul a vastagbélbe kerül, és az ott található baktériumok bontják és szabadítják fel, ami a fájdalmas has puffadást, hasfájást és hasmenést idézi elő. A legújabb felfedezések szerint a laktóz érzékenység örökölhető, ezért, aki ennek az enzimnek a hiányában, vagy károsodásában szenved, mindig oda kell figyeljen az étkezésére.

Épp ezért fontos laktózmentes receptek szerint elkészíteni az ételeket, legyenek azok főzött ételek vagy sütemények, és természetesen a laktóz érzékenyeknek sem kell lemondaniuk a finomságokról.

A képes receptek weboldalon, a laktózmentes ételek receptjei között is szemezgethet a látogató, és kedvére készítheti el a különféle finomságokat, bebizonyítva ezzel, hogy tejcukor nélkül is lehet ízletes és finom ebédet, vacsorát vagy süteményt készíteni.

Legyen az paradicsomos húsgombóc, borjútekercs vagy gulyásleves, a finomságok mind-mind tej felhasználása nélkül készülnek, bátran fogyaszthatók.

Amennyiben Ön édesszájú a citromos kocka, holland piskóta, Kossuth kifli, vagy diós linzer tejtermékek felhasználása nélkül készülnek, nyugodtan lehet fogyasztani ezeket a finomságokat.

További laktózmentes receptekért látogasson el weboldalunkra, és ha van egy különleges étel receptje, küldje el nekünk!

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás