30. június 2016 · A külföldön tanulás kihagyhatatlan lehetőséget rejt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva · Kategória: Oktatás · Tags: ,
Külföldön tanulás

Külföldön tanulás

A hazai diákok egyik legnagyobb álma, hogy az itthoni tanítás mellett olyan képzésben is részesüljenek, amelyek más fényben világítja meg az adott oktatást. Erre a legjobb megoldást a külföldön tanulás garantálja, amelynek köszönhetően a diákok egy másik országban is folytathatják tanulmányaikat.

Ennek számtalan módja van, ám a legelterjedtebbnek mégis az Erasmus Program bizonyul. Ez a több évtizedes múltra visszatekintő projekt eddig több ezer diáknak garantálta a külföldön tanulás lehetőségét. Az Európai Unión belül számtalan ország közül választhatnak a diákok, de természetesen ez attól is függ, hogy az adott egyetemnek melyik másik felsőoktatási intézménnyel van szerződése. Tovább »

24. június 2016 · A gödöllői egyetem szakok közül a gépészmérnöki közkedvelt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva · Kategória: Egyetem · Tags: ,
Gödöllői egyetem szakok

Gödöllői egyetem szakok

Napjainkban egyre többen döntenek a Szent István Egyetem mellett. A gödöllői egyetem szakok közül a legkeresettebbnek talán gépészmérnöki bizonyul. Az itt található hagyományos képzés teljes mértékben ki tudja elégíteni a diákok és a munkaviszonyok, munkakövetelmények által diktált feltételeket és igényeket.

Itt az ipari gépgyártás követelményeinek abszolút eleget tudnak tenni azok a kurzusok, elméleti és gyakorlati szinten, amelyek aztán a diákokból tervező és technológus mérnököt farag majd. Az itteni képzés célja roppant világos és céltudatos. Tovább »

17. június 2016 · A Kaposvári Egyetem szakok diákközpontúak és céltudatosak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva · Kategória: Egyetem · Tags: ,
Kaposvári Egyetem szakok

Kaposvári Egyetem szakok

A hazai és külföldi diákok egyik kedvenc célpontja Kaposvár, hiszen az itteni egyetemi élet és oktatás mindenképp egyedi. A Kaposvári Egyetem szakok minden diák számára tartogatnak valami egyedit. Nem vitás, hogy az itteni szakok kurzusai felkészítik a diákokat a nagybetűs életre.

Érdemes hát közelebbről megismerni Kaposvár híres felsőoktatási intézményét. Ez az intézmény 2000. január 1-jén alakult meg a Pannon Agrártudományi Egyetem Állattenyésztési Kara, a Csokonai Vitéz Mihály Tanítóképző Főiskola és a Takarmánytermesztési Kutató Intézet összevonását követően. Tovább »

10. június 2016 · A Budapesti Műszaki Egyetem szakok kiválóak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva · Kategória: Egyetem · Tags: ,
Műszaki egyetem szakok

Műszaki egyetem szakok

A jövendőbeli mérnökök előszeretettel választják a Budapesti Műszaki Egyetemet, amely már több évtizede kiemelkedő esélyeket garantál azoknak, akik ide iratkoznak. A Műszaki Egyetem szakok közül az építészmérnök az egyik legfelkapottabb, amely számtalan egyedi kurzust tartogat, ahol a diákok elméleti és gyakorlati feladatokban is részt vesznek majd. A képzés célja nagyon világos és lényegre törő.

Ezáltal a diákok nagyobb probléma felmerülése nélkül képesek lesznek ellátni főként a magasépítő tevékenységekkel kapcsolatos munkákat. Ide sorolható a kivitelezés, gyártás, szolgáltatás és természetesen a vállalkozás, szakhatósági munka, bizonyos tervezési feladatok. Az ehhez tartozó egyéb ismereteknek köszönhetően a fent említett feladatokat kivitelezni tudják. Tovább »

01. június 2016 · Az egyetemi ösztöndíjak mindig változóak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva · Kategória: Oktatás · Tags: ,
Egyetemi ösztöndíjak

Egyetemi ösztöndíjak

Az egyetemek olyan díjakat garantálhatnak a remek eredményeket elért diákoknak, amelyekért mindenképp megéri tanulni. Az egyik legismertebb jutalom az egyetemi ösztöndíjakban rejlik. Természetesen mindegyik felsőoktatási intézmény maga szabja meg ezeket a pénzösszegeket.

Nem vitás, hogy egy nagyobb, ismertebb egyetem sokkal több pénzt tud garantálni, mint például egy kisebb egyetem. Ám azonban az is hozzátartozik a témához, hogy egy kisebb egyetem kevesebb diákkal rendelkezik, ezért talán ott sokkal könnyebb ösztöndíjat szerezni. Tovább »

26. május 2016 · A budapesti egyetemek főiskolák nagyon népszerűek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva · Kategória: Egyetem · Tags: ,
Budapesti egyetemek főiskolák

Budapesti egyetemek főiskolák

A magyar főváros számtalan olyan egyetemmel és főiskolával kecsegtet, ahol a kurzusok és karok csakis elit szintet biztosítják a diákok tanulási lehetőségeit. A budapesti egyetemek főiskolák változatos kurzusukat garantálnak. Az egyik leghíresebb pesti egyetem az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), mely hazánkban a legrégebbi folyamatosan működő és az egyik legnagyobb egyetem.

A kezdeti években az intézményt Pesti Egyetemnek nevezték, majd a kiegyezés után egész a húszas évek elejéig a Budapesti Tudományegyetem nevet vette fel. A két világháború között a név Királyi Magyar Pázmány Péter Tudományegyetem volt. 1950. szeptember 15-e óta viseli Eötvös Loránd fizikus nevét. Tovább »

19. május 2016 · Főiskola Győrben? Egyedi lehetőségeket rejt ez a választás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva · Kategória: Oktatás · Tags: ,
Főiskola Győr

Főiskola Győr

Győr mindig is egy igazi egyetemista város volt, ahova a diákok előszeretettel jöttek, nem csak az egyetemi élet miatt, hanem a remek továbbtanulási lehetőségek miatt is. A főiskola Győr városában teljes mértékben egyedi lehetőséget rejt, hisz itt rengeteg szakmát el lehet sajátítani.

A képzéseket a Széchenyi István Egyetem is biztosítani tudja. Az itteni alapképzési szakok (BA, BSc) legtöbbször hét félévesek, és természetesen a hallgatóknak közvetlen elhelyezkedési lehetőséget is biztosítanak. A végzettek legtöbbször két éves, de megesik, hogy másfél éves mesterképzésben (MA, MSc) is részesülhetnek, ha ezt választják. Tovább »

13. május 2016 · A főiskolák egyetemek Budapesten elterjedtek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva · Kategória: Egyetem · Tags: ,
Főiskolák egyetemek

Főiskolák egyetemek

Magyarországon számos elit főiskola és egyetem van, melyek közül bátran lehet válogatni azoknak, akik tovább szeretnének tanulni. A főiskolák egyetemek listája igen változatos, és idén is meg lehetett tudni, hogy melyek számítanak igazán elitnek és népszerűnek. A lista első öt tagját mindenképp érdemes tudni.

Az első helyen a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara áll, amelynek az állami ösztöndíjas helyre jelentkezők száma 5466, míg a állami ösztöndíjas helyre felvett hallgatók száma 1089. Második helyen a sokak által ismert Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar áll, amelyik körülbelül azonos számokat produkált az ösztöndíjakat tekintve. Tovább »

06. május 2016 · Az egyetemi képzések sokat segítenek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva · Kategória: Egyetem · Tags: ,
Egyetemi képzések

Egyetemi képzések

A továbbtanulás mindenképp fontos, hisz csak ezzel lehet olyan szakmákat kitanulni, amelyek kreativitást és odaadást igényelnek. Az egyetemi képzések ezt garantálni tudják, és a diákok előtt számtalan lehetőség áll. A debreceni egyetem mindenképp ki tudja elégíteni a továbbtanulási kérelmeket és óhajokat.

Ez az egyetem Magyarország egyik legismertebb felsőoktatási intézményei közé tartozik, ezért érthető, hogy itt mindent el lehet érni. Számtalan tanfolyam is elérhető itt, melyeket bizonyos weboldalak hirdetnek. Temérdek kategória közül lehet választani. A debreceni tanfolyamok még munka mellett is könnyedén elvégezhetőek. Tovább »

29. április 2016 · A debreceni főiskolák magas szintűek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva · Kategória: Egyetem · Tags: ,
Debreceni főiskolák

Debreceni főiskolák

Kétségtelen, hogy Budapest után Debrecen a második legmozgalmasabb egyetemi város, mely mindenképp az elismert felsőoktatási lehetőségeknek köszönhető. Debrecenbe az egyetemisták a továbbtanulás miatt jönnek, illetve az itteni álláslehetőségek miatt is. A debreceni főiskolák is egyedi lehetőséget rejtenek, melyekbe mindenképp érdemes belekóstolni.

Sokan diák nem is dönt az egyetem mellett, hanem inkább a főiskolákat választja. Nem vitás, hogy ezek is remek lehetőséget kínálnak azoknak, akik szorgalmasak és eltökéltek. Számtalan egyedi szakot lehet itt kipróbálni, amelyek egy remek állást is garantálnak. Természetesen ehhez szükséges lesz szorgalomra, ambícióra és jó jegyekre. Tovább »

24. április 2016 · A Széchenyi István Egyetem szakok mellett sokan döntenek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva · Kategória: Egyetem · Tags: ,
Széchenyi István Egyetem szakok

Széchenyi István Egyetem szakok

Nem vitás, hogy Győr mindig is egy igazi iskolaváros volt, ahova az egyetemisták szívesen utaztak, nem csak az egyetemi élet miatt, hanem a tanulási lehetőségek érdekében is. A Széchenyi István Egyetem szakok változatos lehetőséget biztosítanak a továbbtanulást tekintve.

Érthető hát, hogy mindenképp érdemes megismerni ezt az egyetemet annak érdekében, hogy jobban belelássuk, mi teszi ezt a felsőoktatási intézmény ennyire ismertté és elismertté. Nem vitás, hogy az egyetem Győr és a környező térség gazdaságát és társadalmát egyaránt a képzési spektrum állandó színesítésével és bővítésével szolgálta, és szolgálja is a jövőben egyaránt. Tovább »

14. április 2016 · A tanulás külföldön az egyetemi hallgatóknak szól bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva · Kategória: Egyetem
Tanulás külföldön

Tanulás külföldön

Amikor az ember még egyetemi hallgató, akkor számtalan lehetőség tárul elé. Az egyik ilyen egyedi esély a tanulás külföldön, amellyel szinte bárhova el lehet jutni. Aki mindezt biztonságos körülmények között szeretné megtenni, az bátran válassza az Erasmus+ lehetőséget.

Ebben a neves programban az Európai Uniós tagországain kívül még Liechtensteinbe, Törökországba, Macedóniába, Izlandra és Norvégiába is el lehet jutni. Az egyik nagy előnye a programnak, hogy a fogadó egyetemben vagy egyéb intézményben nem kell semmiféle tandíjat sem fizetni. Tovább »

08. április 2016 · A külföldi ösztöndíjak mindig kifogástalanok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva · Kategória: Oktatás
Külföldi ösztöndíjak

Külföldi ösztöndíjak

Több évtizede már az Erasmus nevű program jelenti a diákok számára az külföldi utazások forrását. A külföldi ösztöndíjak legtöbbször az Erasmus segítségével oldhatóak meg. Az egyik legismertebb fajtája az Erasmus+ program, amelynek a jövőbeli részvevői számára egyedi lehetőség nyílik arra, hogy az Európai Unió tagállamaiban szinte bárhova eljuthassanak.

Ez a lehetőség az EU kétség kívül legaktívabb, legnagyobb csereprogramja, amellyel egy vagy két féléves külföldön történő részképzést biztosít. Sőt, egyesek szakmai gyakorlaton is részt vehetnek. Nem árt tudni, hogy a külföldi kurzusok, melyeken ajánlott részt venni, beszámítanak a tanulmányokba is. Tovább »

01. április 2016 · Az Universitas Győr közhasznú szerepe bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva · Kategória: Oktatás
Universitas győr

Universitas Győr

A non-profit cégek, intézmények sok esetben azt a célt tűzték ki maguknak, hogy valamilyen úton-módon segíteni tudjanak. Ilyen az Universitas Győr nevű speciális non-profit vállalkozást, melyet a mostani cikkünkben szeretnénk közelebbről ismertetni. Ez a közhasznú társaságot közel tizennégy éve jegyezte be a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság.

Ennek a vállalkozásnak egy jogelődje is volt, melyet SZIF-UNIVERSITAS Kft-nek hívtak. Ez a sokak által ismert UNIVERSITAS-Győr Alapítvány hozta létre több mint húsz éve. A mostani vállalatnak a fő tevékenysége a felnőtteket illető és egyéb oktatás, valamint a tudományos tanácsadás, kutatás és fejlesztés. Ez sokszor a műszaki ágazatra is kiterjed. Tovább »

25. március 2016 · A tanulmány szerepe az egyediség bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva · Kategória: Oktatás
Vitruvius tanulmány

Vitruvius tanulmány

Ha valaki a tanulmány szót hallja, akkor legtöbbször egy olyan felfedezésre, munkára gondol, amelyik valami újat, egyedit takar. Ez egyik legismertebb tanulmány a Leonardi da Vinci által készített Vitruvius-tanulmány, amely mely az emberi test méretarányait mutatja be.

Ezt mindenképp mértani pontossággal teszi, ezáltal az egész kép egy elemzésnek hat. Azonos mértani arányokkal rendelkezik aranymetszés fogalma és természetesen a még a pentagramma is. Ezt tekintve nem árt tudni, hogy a da Vinci tanulmánya az időszámításunk előtti első században tevékenykedő Marcus Vitruvius Pollio utal. Tovább »

04. február 2016 · Külföldi tanulás: kinek, hol, miért? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva · Kategória: Egyetem
Külföldi tanulás

Külföldi tanulás

Vágyat érzel arra, hogy újszerű tapasztalatokra tegyél szert? Érdekelnek a különféle kultúrák és nem könyvek lapjairól, hanem személyesen szeretnél meggyőződni érdekességeikről? Akkor a külföldi tanulás utak lehetőségét használd ki és valósítsd meg álmaidat, terveidet.

A külföldi tanulás lehetőségek iránt egyre nagyobb az érdeklődés, hiszen nagyon sok fiatalt a felfedezés vágya, az önfejlesztés alternatívái, a kapcsolatépítés és a szakmai lehetőségek területének felfedezése arra ösztönöz, hogy hazájukon kívül is tapasztalatokra, élményekre tegyenek szert. Tovább »

27. január 2016 · A Szent István Egyetem duális képzése bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva · Kategória: Egyetem
Szent István Egyetem

Szent István Egyetem

Ha már világos számodra, hogy melyik az az irány, amelyen folytatni szeretnéd felsőfokú tanulmányaidat, akkor a következő lépésed az lehet, hogy megtalálod a legmegfelelőbb intézményt. Talán a Szent István Egyetem lesz a számodra legoptimálisabb hely, ahol a bölcsészettudománytól, az állatorvosi, gazdasági- és társadalomtudományi, gépészmérnöki képzéseken át a környezettudományig és építészetig mindent megtalálsz.

Talán elérkezett annak az ideje, hogy nem kell többé remegniük mindazoknak a fiataloknak, akik friss diplomájukkal a kezükben, a „kezdő” és „tapasztalat nélküli” címkékkel vannak felruházva. A Szent István Egyetem is tett lépéseket, hogy a régiséggel való rendelkezés, valamint a szakmai tapasztalatszerzés terén pozitív fordulat következhessen be. Érvényes ez az intézmény Mezőgazdasági- és Környezettudomány kar hallgatói számára. Tovább »

20. január 2016 · Tanulmányok folytatása külföldi egyetemek keretein belül bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva · Kategória: Egyetem
Külföldi egyetemek

Külföldi egyetemek

Mi az, ami a legtöbb továbbtanulni vágyót külföldi tanulmányfolytatásra csábítja? Ennek számos oka lehet. Elsősorban a tanulás, a művelődés, a tapasztalatszerzés vágya, majd a szórakozás, az új ismeretek és nyelvek tanulása stb. A külföldi egyetemek tanulóiként több érdekes és újnak ható tárggyal, ismerettel találhatjuk szembe magunkat. Természetesen mindenki magának kell eldöntse, hogy szeretne külföldön tanulni, vagy sem, és mindezt milyen okból, illetve célból teszi. Tovább »

13. január 2016 · Nemzetközi tanulmányok a Corvinus berkeiben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva · Kategória: Egyetem
Nemzetközi tanulmányok Corvinus

Nemzetközi tanulmányok Corvinus

Késztetést és vágyat érzel arra, hogy tisztán lásd a társadalmak működését és olyan műveltségre szeretnél szert tenni, amely által képes vagy állni a versenyt? Akkor a Te helyed a nemzetközi tanulmányok Corvinus Egyetem által kínált szakon van, ahol lehetőséged van elmélyült tudásra és alapos felkészültségre szert tenni, hogy majdani munkahelyeden tündökölhess és igazán kiaknázhasd értékeidet. Tovább »

06. január 2016 · Motiválhat a tanulmányi ösztöndíj Debreceni Egyetem általi juttatása a tanulmányokban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva · Kategória: Egyetem
Tanulmányi ösztöndíj Debreceni Egyetem

Tanulmányi ösztöndíj Debreceni Egyetem

Amikor kiválasztod a számodra leginkább megfelelő szakot, amelyen el szeretnéd indítani pályafutásodat, már az boldogságérzettel tölthet el, hogy végre azt csinálhatod és tanulhatod, amit szeretsz, amihez értesz. A tanulmányi ösztöndíj Debreceni Egyetem berkein belül is adott mindazon fiatalok, hallgatók számára, akik jól teljesítenek egyetemi tanulmányaik évei alatt. Tovább »

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás