Szálas és számos tortagyertya

Tortagyerty

Ha egy születésnapra készülünk, akkor nemcsak az ajándék megvásárlásával kell foglalkoznunk. Attól függően, hogy melyik családtagunk lesz megünnepelve, akár valamilyen finomsággal is kedveskedhetünk számára. A készülő sütemény tetejéről a tortagyertya ne maradjon el, ami jelzi, hogy mégis hányadik életévét tölti be az, aki olyannyira fontos számunkra.

Régebben ezt még a szálas típusokkal oldották meg, azonban az idősebb korosztály esetében már elég bajos volt annyi tortagyertya egyenkénti meggyújtása és a vékony viaszkészítmények hamar le is éghettek vagy néhány még azelőtt elaludt, hogy át lett volna adva. Ezen felmerülő problémák kiküszöbölésére aztán megszületett a számot formázó tortagyertya.

Ebből maximum 2 darabra van szükség, így azok biztosan nem égnek el vagy alszanak ki, amíg megtörténik a köszöntés. Ha csak egy fénykép erejéig hagyjuk lángolni a kiegészítőket, akkor még a következő évben vagy valaki más esetében is felhasználhatjuk azokat. Ámbár könnyedén beszerezhető teljesen új tortagyertya is igény esetén.

print