Az első menstruáció tünetei a serdülőkorban

Első menstruáció tünetei

A menstruáció egy természetes, ciklikus jelenség, minden egészséges, termékeny korú nőnél jelen van. A menstruációról információk a Femvital.hu oldalon olvashatók.

Ciklussal kapcsolatos kérdései mindenkinek lehetnek, hiszen a szervezet állandóan változik. A kamaszok kérdései az első menstruáció kapcsán lépnek fel. Ez a mérföldkőnek számító dolog felvilágosítást igényel, hiszen itt kezdődik el az a folyamat, amikor a lány gyermek nővé érik. A menstruáció tünetei a következők lehetnek: ingerültség, alhasi fájdalmak, puffadás, pattanások megjelenése, a mellek feszülése, fejfájás stb. A tünetek valamelyike általában minden nőt érint.

Az elmaradt menstruáció terhesség megjelenésére utal általában a termékeny korú, szexuálisan aktív nők körében. A terhesség alatti menstruáció nem feltétlenül jelent bajt, ez általában az első trimeszterben fordul elő. 45-50 év felett a menstruáció elmaradása a menopauza közeledtére utal, ez szintén személytől függő, van, akinél korábban, van, akinél később jelentkezik.

print