A kukorica aratás és tárolás technológiája

kukorica aratás
Kukorica aratás

Az összes gabonaféle közül a tengeri a leginkább export-orientációs és stabil kereslettel rendelkező haszonnövény a nemzetközi gabonapiacon. Termelése és a kukorica aratás folyamatának fejlesztése folyamatosan növekszik hazánkban, az új területek kialakításának és a megnövekedett termelékenységnek köszönhetően.

Idén a kukorica betakarítás sikeresebb volt, mint korábban bármikor. A szakértők szerint az időjárási viszonyok hozzájárultak ehhez, mivel a gabona a teljes érettségét 1,5–2 héttel hamarabb érte el ebben az évben a tavalyihoz viszonyítva. A gabonatermesztés növekedését elsősorban a növény betakarításának és tárolásának folyamata eredményezi.

Az utóbbi időben a gabona szárításának maximalizálása és az energiafogyasztás csökkentése érdekében megfigyelhető a késői vagy akár téli kukorica aratás. Megállapítást nyert az a tény is, hogy hosszabb ideig tartó fagypontnak való kitettség esetén a gabona lefagy, szárazzá válik és könnyen lefejthető a csövekről. Persze a késői kukorica aratást csak végső lehetőségként javasolt.

print

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás