
A csokoládét mindenki szereti, ami készülhet tej, ét és fehér változatban is. Ezeknek a változatoknak az elnevezését az fogja eldönteni, hogy mennyi kakaót tartalmaznak. A legegészségesebb az étcsokoládé. Azonban ezt meg is lehet olvasztani. A forró csoki gép segítségével könnyedén adagolhatja és melegen tarthatja az ízletes nedűt. A csokoládéra azt szokták mondani a szakemberek, hogy egy olyan édesség, ami kakaóbabból készül. A nyers kakaóbabot megszárítják, majd összetörik, lemorzsolják. Ezután ledarálják, hogy megkapják a kakaóport.
Az exkluzív és igényes csokoládégyárak saját receptúrával készítik az édességeiket. Ehhez nagyon gyakran a szakértők darálják le a jó minőségű babokat, majd keverik össze fűszerekkel, tejjel, cukorral és tejszínnel. Bizonyára mindenki hallott már arról, hogy a csokoládé mely népcsoport nevéhez fűződik. Azonban tudja-e, hogy a 16. században a navati indiánok nevezték el az édességet csokoládénak? A forró csoki gép egyszerűen működtethető és a partyk középpontjába kerülhet.