Az esküvő szervezésének rendkívül fontos része az ételsor összeállítása és célszerű, ha sokféle fogást tartalmaz, mert nem lehet mindenki egyéni igényeinek megfelelni, ezért törekednünk kell arra, hogy azért minden vendég találjon a felszolgált ételek között olyat, ami igazán a fogára való. Nem mindig egyszerű feladat ennyi ember számára összeállítani egy jó esküvői vacsora menüsort. Vannak igazán kiváló szakemberek, akik mindenben segítenek nekünk, mint például a Fenyőharaszt Kastélyszálló munkatársai, akik igény szerint a teljes esküvőszervezést elvállalják, amibe természetesen beletartozik a menüsor összeállítása is.
Amennyiben nem volna semmilyen ötletük az ételek tekintetében, bátran rájuk bízhatják a menüsor összetételének megoldását. Tapasztalt szakemberekről van szó, akik eddig már több mint 900 esküvőt megszerveztek. A vendégváró falatok jelentik az először felszolgált finomságokat, aminek tartalmát tanácsos annak függvényében összeállítani, hogy mennyi idő telik el a meghívottak érkezésétől a vacsora kezdetéig.
A pogácsa és egyéb sós sütemények mindig ott vannak a tálcán, de az esküvői vendégváró ennél sokkal több ínyencséget is tartalmaz. Ilyenek a különböző szendvicsek, fasírtgolyók, sajtgolyók, mozzarella golyók, de igen kedvelt a magyaros vegyestál is. Ez füstölt parasztsonkát, főtt, füstölt tarjarózsákat, kolbászkarikákat, körözöttet, csípős paprikás szalámi szeleteket tartalmaz. A szertartás és a szabad tevékenységeket követi az ünnepi vacsora, ami előétellel kezdődik, aminek összetételére szintén találunk kitűnő javaslatokat az eskuvonkhelyszine.hu weboldalon.
Majd a levesek, a fő fogás kerül felszolgálásra és a vacsora fénypontja nem más, mint a csodálatosan szép és ízletes menyasszonyi torta. A fergeteges mulatozás csak ezt követően veszi kezdetét. Azzal is számolni kell, hogy a szórakozásban, táncban megéheznek a vendégek, ezért éjfél vagy reggel felé egy kis energia utánpótlást ajánlott felszolgálni. Ez lehet töltött káposzta, virsli, pörkölt, frissen sült kolbász, sajtpult vagy magyaros hidegtál.