Ma már népbetegségnek számít az elhízás és a lisztérzékenység is, a kettőben pedig az a közös, hogy gluténmentes étrendet követel. A gluténmentes lisztkeverék beiktatásával helyettesítheti a lisztet, amiből készülhet palacsinta, kalács, kenyér, keksz és sokféle tészta. Nem kell lemondania a kedvenc ételeiről, csupán ahhoz kell hozzászokjon, hogy ízében, állagában várhatóan eltérő lesz.
Minden gluténmentes lisztkeverék fő szerepe azt, hogy biztosítsa a szervezetnek a megfelelő mennyiségű rostot úgy, hogy nem dobja meg az inzulinszintet. Ennek köszönhetően, a táplálék nem ürül ki olyan hamar a szervezetből. Próbálja csak ki a mák-, lenmag, hajdina liszteket, nem utolsósorban pedig a bambuszrostot!
Magas fehérjetartalma miatt, a zöld- és csicseriborsóból nyert őrlemény is változatosan felhasználható. A gluténmentes lisztkeverék széles kínálatában megtalálja a köles- és rizslisztet is, amelyekből remek olaszos ételekhez készíthet vagy finom kavart süteményeket, mint például a brownie, muffin vagy gyümölcskenyér.